Møt våre forskere

SIFO har ca. 40 forskerårsverk, og forskerstaben består hovedsakelig av sosiologer, samfunns- og kulturforskere. Enkelte av disse har i tillegg naturvitenskaplig kompetanse, f.eks. i kjemi, tekstilfag, ernæring eller som ingeniører. På denne siden kan du bli litt bedre kjent med våre matforskere.

Frode Alfsnes

Frode Alfnes

Forsker I

Seniorforsker ved SIFO og professor i økonomi ved Handelshøyskolen, NMBU. Min forskning omfavner et bredt spekter av temaer, inkludert forbrukeratferd, bærekraftig forbruk, matmarkeder, og grønn energi. Jeg er spesielt interessert i studier av betalingsvillighet, sosial aksept, og grønn transformasjon. Forskningen min er forankret i atferds- og eksperimentell økonomi, og jeg bruker i hovedsak kvantitative metoder i min forbruksforskning på mat. 

Frodes kjøkkentips: Lag smoothie for å rydde i kjøleskapet og unngå matavfall.  

Forskningsgruppe: Forbrukerpolitikk- og økonomi

E-post: frode.alfnes@oslomet.no 

Cristin

LinkedIn

Virginie Amilien

Virginie Amilien

Forsker I

Forsker i kulturhistorie med en doktorgrad om norske folke-eventyr. Har du spørsmål om lokal- eller tradisjonsmat? Lurer du på noe om matens rolle i nasjonal identitet eller hva en beskyttet betegnelse er? Eller er du nysgjerrig på hverdags matpraksiser, norsk matkultur, matforbruk og -system i reiseliv eller migrasjon? Da kan vi ta en prat med, eller uten, en kopp kaffe.

Virginies favorittmat: Vanskelig spørsmål – det er så mye god mat, men uavhengig av sesonger og hvor jeg befinner meg i verden, etter snart 40 år i Norge er havre blitt favoritt maten… tror jeg.

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil. og matforbruk

E-post: virginie.amilien@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

LinkedIn

Annechen Bahr Bugge

Annechen Bahr Bugge

Forsker I

Annechen har doktorgrad i sosiologi fra NTNU, og har i en årrekke forsket på problemstillinger knyttet til mat og spisevaner. Hun ga i 2019 ut boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere«, om spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt videreført og endret? Og hva kan vi lære av vår mathistorie?

Annechens favorittmatvare: Vellagret gulost

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil- og matforbruk

E-post: annechen.bugge@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

Arne Dulsrud

Arne Dulsrud

Forsker I

Forskningsgruppe: Forbrukerpolitikk og -økonomi

E-post: arne.dulsrud@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

LinkedIn

Ingrid Haugsrud

Ingrid Haugsrud

Stipendiat

Utdannet klesdesigner med mastergrad i Mote og samfunn fra OsloMet. Jobber med bærekraftig forbruk, og er del av forskningsprosjektene CHANGE, BELONG, REDUCE og FoodLessons. Spesielt interessert i klesforbruk, garderobeplanlegging, gjenbruk, lokal produksjon og historiske perspektiver.

Ingrids favorittkjøkkenredskap: Min Bjørklund-ostehøvel med riller, et Lillehammer-ikon!

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil- og matforbruk.

E-post: ingrid.haugsrud@oslomet.no

Cristin

LinkedIn

Atle Wehn Hegnes

Atle Wehn Hegnes

Forsker

Atle er utdannet sosiolog og studerer mat fra et kulturperspektiv. Han har blant annet publikasjonen Food Cultures and Geographical Indications in Norway. Atle innehar også en bi-stilling ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).

Atles boktips: En suppe i solen av Leif Borthen

Forskningsgruppe: Teknologi og bærekraft

E-post: atle.hegnes@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

Eivind Jacobsen

Eivind Jacobsen

Forsker

E-post: eivind.jacobsen@oslomet.no

Cristin

Sabina Kuraj

Sabina Kuraj

Forsker

Forskningsgruppe: Forbrukerpolitikk og -økonomi

E-post: sabina.kuraj@oslomet.no

Cristin

LinkedIn

Gun Roos

Gun Roos

Forsker II

Gun er ernæringsantropolog og spesielt interessert i tverrvitenskapelig forskning med fokus på sosiale og kulturelle aspekter ved mat- og helserelatert livsstil og hvordan ulike grupper oppfatter og forbruker mat i sin hverdag. Har forsket og publisert på tema knyttet til blant annet mat og sosial ulikhet, kjønn, barn, migrasjon, matmerking og ernæringspolitikk.

Guns Podcast-tips: The Food2Gather Podcast

Forskningsgruppe: Forbrukerpolitikk og -økonomi

E-post: gun.roos@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

Alexander Schjøll

Alexander Schjøll

Forsker og forskningsgruppeleder, Bærekraftig tekstil- og matforbruk

Samfunnsøkonom med interesse for matforskning. Er spesielt opptatt av hvordan matsystemene fungerer. Er disse utformet for å være best mulig for forbrukerne, eller teller andre hensyn mer? For å finne ut av dette, liker jeg å bruke nye forskningsmetoder, som gjerne er litt eksperimentelle.

Alexanders podcast-tips: «Øre for mat» fra NorgesGruppen.

E-post: alexander.schjoll@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

LinkedIn

Silje Elisabeth Skuland

Silje Elisabeth Skuland

Forsker og forskningsgruppeleder, Forbrukerpolitikk- og økonomi

E-post: silje.e.skuland@oslomet.no

Cristin

ResearchGate

LinkedIn

Hanne Torjusen

Hanne Torjusen

Postdoktor

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil- og matforbruk.

E-post: hanne.torjusen@oslomet.no

Cristin

Gunnar Vittersø

Gunnar Vittersø

Forsker II

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil- og matforbruk

Gunnar er utdannet samfunnsgeograf og er opptatt av hvordan forbruk av mat kan utvikles i en mer bærekraftig retning miljømessig, sosialt, økonomisk og kulturelt. Han har vært redaktør for boka «Forbuk og den grønne skiftet» .

E-post: gunnar.vitterso@oslomet.no

Cristin

Hanna Seglem Tangen

Vitenskapelig assistent

Forskningsgruppe: Bærekraftig tekstil- og matforbruk

Hanna er utdannet statsviter fra NTNU, med en spesialisering i offentlig politikk og administrasjon. Hun har interesse for bærekraftig matforbruk, dyrevelferd, folkehelse og et bredt spekter av politikkfeltet.

E-post: hatan3158@oslomet.no

Cristin