Stiftelsesmøte for Matråd Osloregionen

Vi har gleden av å invitere til stiftelsesmøte for Matråd Osloregionen, som nå er klart til å formelt etableres etter tre inspirerende og produktive workshops. Gjennom disse workshopene har vi samlet verdifulle innspill og ideer fra et bredt spekter av aktører i matsystemet, og vi er klare for å ta de neste stegene i arbeidet mot et mer bærekraftig matsystem i Oslo-regionen.

Målet er å skape en infrastrukturer som kobler offentlige myndigheter sammen med ildsjeler, initiativer utviklet i lokalsamfunnet, ledere og fagfolk fra kommunale og offentlige etater og organisasjoner, som legger til rette for innovasjon, verdiskaping og vekst i produksjon og forbruk av bærekraftig og lokalprodusert mat.

Vi håper at dette arbeidet skaper synergier mellom aktører i matsektoren kan fremme bærekraftig matproduksjon og forbruk. Ved å samle aktører innenfor produksjon, distribusjon, forbruk vil det legge til rette for næringsutvikling med mål om å heve kompetanse og styrke verdiskapingen i landbruket. Nettverket som bygges vil skape innovasjon og fremme arbeid for et mer bærekraftig matsystem med vekst i produksjon og forbruk av bærekraftig og lokalprodusert mat. Målet er å skape en infrastrukturer som kobler offentlige myndigheter sammen med ildsjeler, initiativer utviklet i lokalsamfunnet, ledere og fagfolk fra kommunale og offentlige etater og organisasjoner, som legger til rette for innovasjon, verdiskaping og vekst i produksjon og forbruk av bærekraftig og lokalprodusert mat.

Fremover planlegges det regelmessige nettverkssamlinger, hvor vi kan dele kunnskap, erfaringer og utvikle samarbeidsprosjekter. Disse samlingene vil være åpne for alle, og vi ser frem til mange spennende initiativer i tiden fremover.

Hva er et matråd?

Et matråd er en åpen, deltakende møteplass for deling av erfaringer og løsninger på konkrete og lokale utfordringer. Matråd er på mange måter et eksperiment i et demokratisk styresett, der målet er å påvirke politikken i en mer bærekraftig retning.

Matrådet har blitt til gjennom det EU-finansierte forskningsprosjektet Fusilli ved OsloMet.

Åpent for alle interesserte. Les mer og meld deg på (docs.google.com)

Program 

  • 11.30 Dørene åpner. Lunsj 
  • 11.45 Velkommen og introduksjon 
  • 12.00 Johan Erkkilä – Presentasjon av lunsjen og om maten og ernæring 
  • 12.15 Matrådet i Osloregionen, en kort oppsummering
  • 12.30 Matråd i Norden – delegater fra Göteborg, Oslo og Uppsala deler erfaringer fra organisering av matråd i Norden.

13.30 Organisering av Matrådet i Osloregionen: 

  • Diskutere vedtekter, skisse til vedtekter blir sendt ut til påmeldte. 
  • Danne et interimsstyre.
  • Diskutere organisering, planer og arbeid videre.

Vil du delta i matrådets styrearbeid?

Vi jobber med å sette sammen et interimsstyre som skal representere de ulike leddene og temaene vi ønsker å jobbe med i vårt matsystem. Ønsker du å sitte i styret til Matrådet Osloregionen ta kontakt med Rebekka Bond rebekka@slowfoodoslo.com

Møte før møtet: «Urbant landbruk i Gøteborgregionen»

OsloMet, mandag 28. oktober, 10:00 – 11:30.
Adresse: Pilestredet 50, Katti Anker Møllers hus: L120

I forkant av stiftelsesmøte for Matråd Osloregionen inviterer vi til et møte der inviterte gjester fra Göteborg forteller om arbeidet sitt.
Møteledere: Einar Braathen og Ellen Marie Forsberg, FUSILLI prosjektet

Program

10:00: Velkommen og presentasjon av gjestene.
10:05-10:25: : Martin André Bae Pedersen/Martin Berg (Fastighetskontoret, Göteborg stad). Om utleie av Göteborgs kommunale dyrkbare mark til yngre småbrukere.
10:25-10:40: Q&A
10:40-11:00: Dan Melander, Joel Albertsson og Anna Li Conradson (Västmat, hhv. en av initiativtakerne, virksomhetsleder og sekretær).


”Vi lyfter följande i vår presentation:

  • Producent organisationen för lokalproducerat i Göteborgsregionen Väst Mat.
  • Arbetet för grön affärsutveckling och medskapande lokal ekonomisk utveckling i
    samverkan mellan stad och landsbygd.
  • Angereds Naturbrukscentrum – som utvecklings- och utbildningscentrum för
    närproducerad grön affärsutveckling och agroforestry.
  • Förslag till utveckling av småhusområden som entreprenörsområden kopplat till
    odling och grön affärsutveckling i stad och landsbygd.

11:05-11:15: Q&A

Les mer om Matråd her: