Publikasjoner
Her finner du våre nyeste publikasjoner innen matforskning. Du kan også klikke på stikkordene under for å finne et tema du er interessert i.
Annechen Bahr Bugge Arne Dulsrud Atle Wehn Hegnes Beredskap By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid Gunnar Vittersø Handlevaner Hanne Torjusen hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kostråd kulturformidling Lokalmat Matarv Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer matvarepriser Vegetar Virginie Amilien Økologisk
- Rapport: Lofoten som bærekraftig matdestinasjonHva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden? En dag i september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var …
- Rapport: Å nyte Norge: Hvilke matvareaktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?Denne høsten har SIFO gjennomført en studie som setter søkelys på mat- og måltidsturisme i eget land, og spesielt landsbygda som reisemål.
- Rapport: Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?Helsemyndighetene har i flere år anbefalt den norske befolkning å spise mer fisk og mindre rødt kjøtt. Likevel går ikke utviklingen i ønsket retning. Matvareprisene har økt mye det siste året. Nå ser vi også at fisk er en av matvarene med høyest prisstigning. Formålet med rapporten er å undersøke …
- Rapport: Å leve med matusikkerhet – erfaringer fra fattige husholdninger i Cauca, ColombiaI prosjektet SEGURA har norske og colombianske forskere undersøkt matusikkerhet i en sårbar befolkning i Cauca-området sørvest i Colombia. Sammen med sine colombianske samarbeidspartnere har SIFO-forsker Arne Dulsrud publisert en rapport med tittelen: «Living in food insecurity – the experience of poor households of Cauca, Colombia». Matusikkerhet vil si at …
- Podcaster om norsk mathistorie og mattradisjonerHva spiste man i Norge for hundre år siden? Eller enda lengre siden, på 1500-tallet? Hva har vært tradisjonell mat til fest og hverdags i Norge opp gjennom tidene? I boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere» tar SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge for seg norsk mathistorie og spisevaner fra 1500-tallet …
