Formidling
Her finner du mediebidrag, podcaster, webinarer med mer fra matforskerne ved SIFO!
- MATPRISEN 2025 til Annechen Bahr BuggePrisutdelingen ble arrangert av Debio Marked på Vippa i Oslo 10. november. Under prisutdelingen ble det delt ut ni priser i tillegg til KokkeKarlas stipend. Her er juryens begrunnelse: Å invitere andre inn i en verden de fleste ikke kjenner fra før, er noe som kjennetegner årets vinner av Matprisen. Ikke fordi denne verdenen man …
- Bygdekvinnelagets inspirasjonsseminar 2025 | BygdekvinnelagetBygdekvinnelaget sitt inspirasjonsseminar er ein møteplass for bygdekvinner frå heile landet. Her skal du kunne lene deg tilbake og nyte ei helg med fagleg påfyll, god mat, musikk og sosialt samvær. Annechen Bahr Bugge fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO skal holde innlegg under inspirasjonsseminaret. Hun er sosiolog, forskar med forbrukaratferd og norske matvanar som sitt spesialområde. Ho er …
- CONVIVIUM – nettverket møtes i Gdansk 15. – 18.10.2025CONVIVIUM. NEW EUROPEAN BAUHAUS SOLUTIONS IN FOOD, LIVING HERITAGE AND CONVIVIALITY. Horizon Europe project. An interdisciplinary coalition of European partners whose main goal is to explore the material, semiotic, artistic and symbolic power of food. Se forskningsprosjektets framdrift her
- Norsk Forening for Ernæringsvitneskap inviterer til 50-årsjubileumskonferanse Torsdag 6. november 2025Annechen Bahr Bugge er første taler på konferansen og skal snakke om de «Nye kostråd – vil vi følge dem?» Mer informasjon finner du her
- FOODprepared: Styrke nasjonal beredskap gjennom lokale matsystemer Prosjektet har fått 11,8 millionar frå Norges forskingsråd som samarbeidsprosjekt under temaet Demokrati og global utvikling. Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet, skal lede prosjektet, med flere partnere i akademia, matsektoren og næringslivet. Prosjektleder er Arne Dulsrud. Prosjektets mål vil være gjennom et teoretisk og analytisk rammeverk å forstå hvordan lokalsamfunn bedre kan tåle fremtidige nødsituasjoner og sikre …
- Handlevaner og matvarepriser – Alexander Schjøll i Ekko på NRK P2
Hva har skjedd med prisene på dagligvarer, og hva gjør dette med handlevanene våre? Må man være forbruker på heltid for å gjøre gode kjøp? Hør forskningsleder Alexander Schjøll i dialog med NorgesGruppen i Ekko i NRK P2 07.10.2025. Her kan du få gode råd og tips til dagligvarehandelen. Temaet starter 23 minutter inn i … - Podcaster om norsk mathistorie og mattradisjoner
Hva spiste man i Norge for hundre år siden? Eller enda lengre siden, på 1500-tallet? Hva har vært tradisjonell mat til fest og hverdags i Norge opp gjennom tidene? I boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere» tar SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge for seg norsk mathistorie og spisevaner fra 1500-tallet til vår tid. I forbindelse … - Kosthold og bærekraft, før og nå – med Annechen Bahr Bugge
Var den gamle bondekosten bærekraftig? Hva med kostholdet i etterkrigstiden i Norge, og i moderne tid? I dette innlegget på NMBU-konferansen Ernæring og bærekraft (2021) prater SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge om bærekraftig mat før og nå. Hun går særlig gjennom kjøttets plass i norsk kosthold og vegetartrender, samt hvordan kostholdet har endret seg gjennom tiden. … - Intervju med Annechen Bahr Bugge for Fafo nett-TV
Hva er forbrukere opptatt av når de velger hva som skal legges i handlekurven på butikken? I dette intervjuet med Fafo nett-TV snakker SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge om ulike temaer som: Se og hør hele intervjuet i videoen under. - Podcast: Forskning på bærekraftig mat del 3
Hvordan kan vi knytte matprodusenter og forbrukere tettere sammen? Dette er er den første episoden av en podcastserie hvor Viten og Snakkis dykker ned i «Strength2Food» prosjektet. I denne episoden får du høre innlegg og diskusjoner fra et seminar hvor utfordringer og løsninger i det norske matsystemet ble diskutert. Hør episoden her eller finn Viten og …
