Rapporter
Her finner du rapporter fra matforskerne ved SIFO!
- Rapport: Lofoten som bærekraftig matdestinasjonHva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden? En dag i september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen …
- Rapport: Å nyte Norge: Hvilke matvareaktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?Denne høsten har SIFO gjennomført en studie som setter søkelys på mat- og måltidsturisme i eget land, og spesielt landsbygda som reisemål.
- Rapport: Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?Helsemyndighetene har i flere år anbefalt den norske befolkning å spise mer fisk og mindre rødt kjøtt. Likevel går ikke utviklingen i ønsket retning. Matvareprisene har økt mye det siste året. Nå ser vi også at fisk er en av matvarene med høyest prisstigning. Formålet med rapporten er å undersøke muligheter og hindringer for økt …
- Rapport: Å leve med matusikkerhet – erfaringer fra fattige husholdninger i Cauca, ColombiaI prosjektet SEGURA har norske og colombianske forskere undersøkt matusikkerhet i en sårbar befolkning i Cauca-området sørvest i Colombia. Sammen med sine colombianske samarbeidspartnere har SIFO-forsker Arne Dulsrud publisert en rapport med tittelen: «Living in food insecurity – the experience of poor households of Cauca, Colombia». Matusikkerhet vil si at det ikke finnes nok mat, …