Kosthold og bærekraft, før og nå – med Annechen Bahr Bugge
![Annechen Bahr Bugge holdt innlegg om kosthold og bærekraft før og nå på NMBU](https://uni.oslomet.no/matforbruk/wp-content/uploads/sites/1301/2023/07/Annechen-Bahr-Bugge-ernaering-og-baerekraft-for-og-na-NMBU.png)
Var den gamle bondekosten bærekraftig? Hva med kostholdet i etterkrigstiden i Norge, og i moderne tid? I dette innlegget på NMBU-konferansen Ernæring og bærekraft (2021) prater SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge om bærekraftig mat før og nå. Hun går særlig gjennom kjøttets plass i norsk kosthold og vegetartrender, samt hvordan kostholdet har endret seg gjennom tiden. Dette baseres i stor grad på Annechens bok «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere. Mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid».
Se og hør hele innlegget i videoen under.