Lærerutdanningene og mer kunnskap om overgrep


Foto H. Lunde
Foto H. Lunde

HiOA tilbyr videreutdanning på 10 studiepoeng fra høsten 2016 som blant annet kan bidra til kompetanseheving om seksuelle overgrep i relevante profesjonsutdanninger.

Denne våren legges det ut emneplan, registreringsside og mer informasjon om satsningen. Dette emnet vil være spesielt nyttig for lærerutdanningene som nå skal ha mer kunnskap om håndtering av seksuelle overgrep ifølge Kunnskapsdepartementet.

Nettbasert

Dette HiOA-emnet blir et tilbud både for studenter og de som allerede er ute i jobb. Videreutdanningen er nettbasert og vil derfor lettere nå alle som ønsker mer kunnskap, men som ikke har tid til å reise eller ta seg fri fra jobben.

Pålagt

Er du lærer eller lærerstudent har du sikkert fått med deg at Kunnskapsdepartementet vil at alle fra lærerutdanningene skal ha kunnskaper og ferdigheter til å håndtere vold og seksuelle overgrep mot barn og unge. Departementet foreslår endringer i § 2 i rammeplanene. Dette bygger på tiltaksplanen «En god barndom varer livet ut» for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Er du lærer eller lærerstudent og ønsker mer informasjon ta kontakt med lærer og høgskolelektor Stine Kühle-Hansen ved HiOA.