Social story creator og kurs ved Nordvoll skole om: Sosiale historier og visuelle forklaringer


Social Story Creator En egen APP for utvikling av sosiale historier. «This is a very valuable tool for any teacher, SLP, OT, direct care staff or parent! Children with special needs often need more direct instruction of social skills. Teaching social skills to any child may be easier and less stressful when visual supports, like social stories are used. The social stories found in this app explain accurate social information and ensures that your child will know what to expect in different situations».

Nordvoll skole har skrevet et fint hefte om sosiale historier, og de holder kurs i temaet: Sosiale historier og visuelle forklaringer. «Dette er pedagogiske tiltak som har som mål å fremme sosial forståelse og sosial kompetanse hos mennesker med autismespekterdiagnoser (ASD). Sosiale historier/visuelle forklaringer kan bl.a. være nyttig for å erstatte utfordrende atferd, fremme affektregulering og forberede endringer. Historiene og forklaringene skal tilpasses individuelt og skrives i den form den enkelte forstår best. Tiltaket er aktuelt for hele autismespekteret». Kontakt Inger Lamache for mer informasjon. Sosiale historier fungerer også godt innen temaet seksuell helse


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *