Nytt hefte om sexliv etter kreft lanseres


Hefte om «Seksualitet og kreft», lanseres denne høsten. Det er på 43 sider og kan lastes ned gratis fra nett. Se lenke nederst. Målet med heftet er å dele håp og løsninger når sexlivet byr på utfordringer etter kreft.  

Kreftsykdommer er kjent for å påvirke seksuallivet vårt. Rehabilitering av seksualiteten etter kreft og kreftbehandling er krevende for mange. Prosessen kan ta tid, og det kan bli behov for nytenkning. Heftet har samlet korte fortellinger fra personer som har vært kreftpasienter og funnet løsninger. Personene har fått fiktive navn. Pasientfortellingene i heftet deler råd og tips både for dem som lengter etter penetrerende aktiviteter og dem som ønsker seg noe annet enn penetrering. Det finnes mange måter å bli stimulert på og å nyte egen kropp og hverandres kropp. Det kan du lese eksempler på i heftet.  

Helsedirektoratet gav midler til økt seksuell helsekompetanse og dette heftet. Fortellingene hadde ikke nådd ut uten finansiering fra dem.  Om forfatterne av heftet 

Solveig Fridheim Torp  Solveig Fridheim Torp er prosjektleder og manusforfatter av heftet. Hun er kreftsykepleier og har videreutdanning i sexologi (UiA), og masterutdanning i helsevitenskap; med fordypning i seksuell helse og rehabilitering ved kreft. I Kreftomsorg Rogaland har hun stilling som faglig leder, rådgiver og hun underviser. Hun har tidligere jobbet ved ulike kreftavdelinger, i Oslo og i Stavanger. Hun var initiativtaker til prosjektet “Seksuell helse – når du eller noen som står deg nær blir berørt av kreft” og dette heftet.  

Aron Willems  Aron Willems er lege og kunstner, og har stått for illustrasjoner og grafisk design av heftet. Sirklene i heftet er en stilisert versjon av et fotografi av roterende lys som symboliserer håp, kunnskap og opplysning. I tillegg har han bidratt med faglige og språklige innspill. Han har jobbet med hjelpemidler for seksuallivet i flere år, og har tidligere jobbet på Kreftavdelingen på Haukeland Sykehus. 

Stine Kühle-Hansen Stine Kühle-Hansen er manusforfatter med hovedansvaret for brukerperspektiver i dette heftet. Hun har selv vært rammet av kreft og tilhører en rekke nettverk. Stine er universitetslektor ved OsloMet med videreutdanning i sexologi fra UiA og UiO. Dette heftet vil også bli benyttet i undervisningen ved OsloMet i masteremner om seksuell helse. Stines dobbelkompetanse bruker hun som rådgiver, foredragsholder og manusforfatter i flere filmprosjekter om seksuell helse.  


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *