Ønskeliste til julenissen


I desember skriver mange barn ønskelister til julenissen og fantaserer om hva som kan være gavene under juletreet. Siden vi har digitale emner om seksuell helse (VUNDS6100 og VSHU6000), og akkurat nå arbeider med å utvikle syv nye digitale emner til en Spesialisering i Seksuell helse (masterløp), har vi laget en «Prosjekt Seksuell helse»-ønskeliste:

Vi ønsker at alle våre digitale emner har:

  • digitale læringsressurser som er enkle å forstå og benytte for studenter og kommende masterstudenter
  • forskningsbasert og oppdatert, evidensbasert kunnskap
  • et opplegg med inkluderende pedagogikk
  • dokumenter, bilder og tekster som er universelt utformet
  • et interkulturelt perspektiv innlemmet i videoer, filmer og tekster

Men, kanskje nissen ikke har tid til å arbeide med dette i en travel juletid? Her kommer noen tips til hva du som student eller fagperson kan gjøre selv:

Sjekk hvilke ressurser læringsplattformen/emnet ditt har. Ofte finnes det flere ressurser i læringsplattformen enn dem vi viser til. Snakk med andre lærere, kolleger og undersøk på nettet (f.eks.: Praktisk samtaleverktøy om seksualitet – RVTS Sør (rvtssor.no)  og Helsebiblioteket.no) for å finne gode eksempler på hvordan aktiv læring hos studenter kan fremmes sammen med det digitale verktøyet som allerede finnes i plattformen https://fleksibelutdanning.no/arrangement/funkon-21/. Ta gjerne flere digitale kurs for å la deg inspirere! Kanskje finner du noe som passer deg her, www.edx.org eller www.coursera.org .

Teste hva du kan om universell utforming og om lysbildene du ser, eller utvikler, er universelt utformet. Ta en av presentasjonene dine og vurder denne i forhold til universell utforming gjennom å følge UU-tilsynets tips, https://www.uutilsynet.no/wcag-standarden/powerpoint/229 . På UU-tilsynets side finner du også andre gode tips om universell utforming. Legger ved en link til DUoID blog (www.duoid.no) fordi den inspirerte til dette innlegget.

Tenk over «juletematikken» i blogginnlegget – hvordan fungerer den egentlig? Interkulturell kompetanse er evnen til å fungere effektivt på tvers av kulturer, til å tenke og handle hensiktsmessig, og til å kommunisere og arbeide med mennesker med ulik kulturell bakgrunn både hjemme og i utlandet. Interkulturell kompetanse er en verdifull ressurs i en stadig mer globalisert verden hvor det er mer sannsynlig å samhandle med mennesker fra forskjellige kulturer og land som har blitt formet av ulike verdier, tro og erfaringer. Les gjerne mer fra Council of Europe i denne lenken: https://www.coe.int/en/web/reference-framework-of-competences-for-democratic-culture.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *